Нови територии за Него

Най-доброто от печата

26-01-2013, 09:03

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Силният пол с апетит за женски процедури

Закъснял на старта, днес мъжът със спринт догонва жената в естетичните процедури. И ако преди 10 години той не се интересуваше много-много от запазената за дами територия, днес 20% се възползват от услугите на дерматолози.
В Европа този процес започна по-отдавна. Статистиката сочи, че за 2011 г. за естетични процедури са похарчени 11 милиарда долара. Търсенето им скача с над 3 процента, в Америка с 1%, в Африка, Азия и в бившите социалистически държави апетитът към тези процедури също бързо се увеличава.
Мачото вече не само се поти във фитнеса, за да има стегнат корем и оформени бицепси, но иска
гърдите му да са без косми, лицето – без белези
от акне, а по носа и бузите да няма червени капиляри. За да коригира леко тена си, през зимата той влиза дори в солариум.
Независимо че посяга към специфичните за жени методи за подмладяване, мачото има свои предпочитани процедури. На първо място това е обезкосмяването. По мнението на наши дерматолози то води списъка топ 5. Те са единодушни, че във всички възрасти лазерното обезкосмяване на ръце, гърди, рамене и врат е най-търсено от силния пол. Мъжете редовно почистват от растителност тази зона, която се вижда при спорт и частично разсъбличане.
След епилацията се подреждат ботокс и филъри. Те си поделят второ място. Категоричното желание на мъжа е тези процедури да свършат бързо, по възможност да са еднократни. И задължително да не причиняват болка. Дерматолозите са наясно с това и предлагат обезболяване.
Така след зъболекарите и те потвърждават, че мъжът е труден, страхлив и по-капризен пациент. Затова пък,
ако се наложи да повтори, проявява постоянство
Природата е направила жест, като му е отредила по-дебела кожа, с повече мастни жлези и богатство от колаген, осигурени от напора на мъжки полови хормони.
Затова и по структура и по дебелина кожата му се различава от тази на жената. Тя се набръчква по-късно и старее по-щадящо, защото задържа повече влага, по-плътна е и е доста по-мазна. Природата е отпуснала и още един бонус - съединителната тъкан отдолу е разположена мрежовидно и се сбръчква по-трудно, а мускулите отгоре са по-мощни.
Плюсовете и минусите обаче вървят ръка за ръка. Заради обилната продукция на мастните жлези порите често са по-широки, замърсяват се по-лесно и се виждат. Миенето със сапун не е добра идея, защото пресушава прекомерно. По-добре е лицето да се почиства с гел или мляко. Тези продукти се предлагат в мъжките серии на медицинската козметика и са съобразени с вкуса на мъжкия пол – не са мазни, отмиват се лесно и нямат аромат.
Ежедневното бръснене сваля горния слой на епидермиса, който трябва спешно да се възстанови, а кожата да се овлажни и подхрани. Затова продуктите заедно с билки, витамини и протеини трябва да съдържат повече антисептични, дезинфектиращи и успокояващи съставки.
Повече грижи иска и кожата около очите, която старее скоростно. Тя се отпуска, отдолу се явяват и типичните торбички на „будуването”. С годините кръвоносните съдове на носа и бузите стават по-видими. Затова и за тях трябва да се полагат специални грижи.