Над 13 500 полицаи пазят референдума

Животът

25-01-2013, 17:43

Снимка:

Impact Press Group

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Те ще следят за спазване на обществения ред и сигурността на гражданите

Над 13 500 полицаи ще охраняват изборните секции при провеждането на Националния референдум на 27 януари, съобщават от МВР.

Освен това те ще следят и за обезпечаване на обществения ред и сигурността на гражданите. За целта са проведени срещи със секционните комисии по места, уточнени са начинът и редът за взаимодействие с тях.

Охраната на секциите ще бъде поета в събота, 26 януари, от 13.00 до 18.00 часа и съответно те ще бъдат предадени на секционните комисии сутринта на 27 януари преди началото на референдума. Полицаите ще извършват охрана и извън секциите.

При поискване от председателя на секционната комисия полицейските служители ще вземат отношение при констатиране на нередности и нарушения на обществения ред и в помещенията за гласуване.

В деня на референдума в 10.45 и 16.30 часа са предвидени брифинги в заседателната зала на Министерството на вътрешните работи. Информация за допуснати нередности и нарушаване на обществения ред ще бъде публикувана през 4 часа на интернет страницата на министерството.