Пълнолуние в Лъв - Между егоизма и отдадеността

Слънце във Водолей, Луна в Лъв. Астрологична картина за периода 25 януари - 10 февруари

Пълнолунието настъпва на 27 януари, в 6,38 ч.

 

Почивните дни ще преминат под знака на Пълнолунието в Лъв, затова доста ще се разминават с представата ни за почивка. Пълнолунието дава максимална експресия на всички теми и процеси, станали актуални през последните две седмици и налага интензивно темпо, както на физически, така и на емоционален план. Общуването било то в сътрудничество, или в съперничество няма да ни остави място за уединение и покой, а актуализирането на въпроси и ситуации възникнали през юли 2012, ще добавят допълнителни щрихи към фона на битието ни през следващите дни и седмици.

В обществено социален план можем да очакваме задълбочаване на зачестилите напоследък негативни обществени прояви и тенденции. Края на месеца се очертава като доста неспокоен период поставящ на внимание въпроси свързани със закона и делегирането на властта за неговото прилагане. Ситуациите нееднозначно могат да посочат пропуски и грешки, които пречат на неговото адекватно прилагане. Суицидни обществени прояви отново ще напомнят за болните места в обществото. В края на януари и началото на февруари, опасността от задълбочаване на депресивните състояния, вероятно ще провокира отчаяни прояви на психично нестабилни личности и общества. В същото време съществуват изключително богати възможности за хармонизиране на социалната атмосфера, посредством находчиви и смели решения, които трябва  и вярвам, че ще  бъдат използвани. Обществени претенции могат да се превърнат в мотив за решения позволяващи позитивен обрат и промяна в досега съществуващото статукво.

Пълнолунието ще бъде критична точка и за бизнеса. То ще освети плюсовете и минусите на съществуващите очаквания и  възможности, което ще съдейства за отсяването на продуктивните идеи и ще наложи необходимост от корекции в плановете за развитите. Ключови въпроси и проблеми, узрели за решение ще бъдат в центъра на вниманието през следващите две седмици. Ще се наложи да бъдат преразгледани въпроси касаещи делегиране на пълномощия и разпределение на ресурси и отговорности. От друга страна пълнолунието активизира хармоничния обмен между Юпитер и Уран, което позволява внедряването на нови технологии и намирането на алтернативни решения, създава възможности за намиране на поддръжка, установяване на ползотворни сътрудничества и полезни връзки с обещаващи перспективи. Отпадането на съществуващи до момента пречки и ограничения също ще даде позитивен тласък на  добре обмислени в миналото планове.

В личен план през следващите няколко дни ще станем по активни и възприемчиви, особено ще се отнася до това как сме позиционирани в околния свят. Това е нож с две остриета тъй като ще бъдем чувствителни както към комплименти и знаци на внимание, така и към обиди и невнимание, възприемани като пренебрежително отношение.Би било добре, ако повече хора дадат път на позитивните възможности, които предлага периода. Ще се пробуди игривостта в поведението и мнозина ще търсят чужда компания за да прекарват времето си във веселие и забавления. Това е прекрасен повод и възможност да се порадваме на романтичната и творческата страна на живота, стига да не изпадаме в разточителство. Бъдете по-умерени, особено ако бюджетът ви налага икономии - ненужните покупки и твърде големи вложения в авантюристични начинания и хазартни увлечения могат сериозно да го ощетят.

Тема на всяко пълнолуние са и взаимоотношенията, чиято стойност сега ще може да получи адекватна оценка. Оста Лъв-Водолей ще даде израз на проблеми в чиято основа стои прекомерната привързаност или напротив, твърде голямата нужда от свобода единия от партньорите. При подобен обмен, единия постоянно дава и постепенно се превръща в жертва, а другият, зает предимно със себе си приема това като дължимо. Това поражда напрежение, което рано или късно ескалира в конфликт. Ако държите на връзката си сега е момента да постигнете баланса между егоизма и безкористността. Не отхвърляйте претенциите на партньора си като безпочвени -сега те съвсем не са такива и ще ви дадат възможност да прозрете причината за фоновото напрежение.

Внимателно наблюдавайте как протича взаимодействието ви с околните. Може би ще разберете какво ви пречи за да получите и дадете любов, да изразите максимално себе си и става причина за формирането на комплекси и блокажи. Разговори с приятели, колеги и партньори, могат да станат източник на ценни указания независимо дали те идват под формата на сърдечен разговор или открита претенция. Както негативните, така и позитивните преживявания по време на това пълнолуние могат да ни дадат представа за личния ни принос, положителните качества, които трябва да подсилим и допуснатите грешки, които трябва да поправим. Бъдете внимателни във взаимоотношенията си със своите близки и не допускайте обидни недоразумения. Многозначителните ситуации ще ни дадат възможност да разберем какво сме пропуснали и какво можем да направим за да поддържаме радостта и хармонията в своето обкръжение.

Децата като основни фигури позиционирани в Лъва, също ще отправят своите претенции през уикенда. Възможни са конфликти породени от детски бунт срещу опеката на родителите и изискване за повече свобода. Подобни проблеми също изискват сериозно внимание, тъй като едва ли са породени от моментно настроение. Те по скоро указват болезнени точки и фактори върху чиято промяна следва сериозно да се поработи, за да се балансират и хармонизират отношенията дете-родител.