Божинов: Сам потърсих Ботев, но реших да остана в Италия

Спорт

24-01-2013, 16:58

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Николета: Не искам в България, искам мода, лукс, живот

С Виченца правя крачка назад, призна нападателят

Валери Божинов искал да играе в Селтик, но не набрал смелост да рискува и да изчака до самия край на трансферния прозорец. Затова избрал Виченца.

"Не исках да рискувам до 31 януари. Имаше опасност и да не стане, те имаха колебания. Избрах Виченца", сподели националът пред Дарик, цитиран от Sportline.bg.

"В България можеше да играя за Ботев. Знаете много добре цялата сага. Знаете какви са моите отношения със Сашо Александров и Станимир Стоилов. Имахме контакти, не крия, сам ги потърсих. Много мислих какво да направя, реших да остана в Италия. Някои ще кажат, че съм луд. Така обаче прецених, не исках да местя отново семейството си", каза още нападателят.

Божинов сподели още, че е знаел, че Ботев и Виченца са шансът му да играе редовно. "Прецених обаче, че не е сега времето да се върна в България. Смятам, че ако играя всеки мач за Виченца, пред мен ще се отворят доста врати. Вече правя втора крачка назад, това е така. Трябва да се представя добре в тези шест месеца и ще се върна. Не казвам точно в големия футбол, но в Серия А. Искам да играя във всеки мач. Така ще мога да бъда и в националния отбор", завърши нападателят.