МВР шефът: Не разбрах мотива на Октай да посегне на Доган

Цветанов се чуди защо е била тази агресивност над обезвредения нападател

Вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че са останали въпросителните около мотивите за надападението на Октай Енимехмедов над Ахмед Доган.

"Остават въпросителните и около отношението на тези членове и симпатизанти на демократична партия в България, която защитава движението, правата и свободите на гражданите, начина, по който се отнесоха към едно лице, което беше обезвредено и беше вече в състояние, в което не може да предприеме каквито и да е действия", каза МВР шефът.

"Видяхте какво беше отношението и каква беше агресивността в този случай", добави той, обръщайки се към журналистите в парламента.

Цветанов обяви, че по случая се работи експертно и всеки има възможност да даде своите обяснения, а и всеки да направи своите експерименти.

"Има стандарти, които се изпълняват. Не е коректно експертите да бъдат обвинявани в някакви политически пристрастия или липса на професионализъм", посочи министърът.

"В случая с Ахмед Емин беше ли всичко прозрачно, беше ли публично разследването и мотивите, които доведоха до този фатален край? Имаше ли психологически анализ, който да бъде направен от психолозите в Института по психология? Тази експертност не беше направена, защото може би имаше политически умисъл да не излезе истината в разследването на Ахмед Емин", добави вицепремиерът.

Той благодари на експертите в Института по психология, които са успели да създадат доверие с Октай Енимехмедов, за да може той да проговори.