Осъден за двойно убийство – в списък на 17 издирвани по света

Най-доброто от печата

24-01-2013, 06:00

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

От 8 февруари 2011 г. службите го издирват в София и навсякъде из страната

“Признавам се за виновен и горчиво съжалявам”, казва обвиненият за двойно убийство Димитър Добревски в съда. Но се оказва, че разкаянието му не е дълбоко, а престорено - за да предизвика съчувствие и милост. 

Добревски духва яко дим, след като Върховният касационен съд го осъжда окончателно на 12 г. затвор за убийството на баща му и на мащехата му.

От 8 февруари 2011 г. службите го издирват в София и навсякъде из страната, но безрезултатно. Затова сега в търсенето ще се включи и международната полиция.

“Подготвя се европейска заповед за арест, която ще бъде разпратена в чужбина, за да може Добревски да бъде открит и присъдата му да се приведе в изпълнение”, съобщи пред “24 часа” прокурор от Софийската градска прокуратура (СГП).

Към искането за задържане ще бъдат приложени снимка, отпечатъци, биометрични данни и други сведения за издирвания. Така името на Добревски, който сега е на 38 години, ще влезе в списък със 17 души, дадени за издирване в Европа от софийската прокуратура през последните 2 г.

Сред тях има осъдени за убийства, за корупция, виновници за смъртоносни катастрофи и др. За седем от тях вече има резултат - някои са върнати у нас, а за други има отказ.

Десет души се спотайват с надежда да не ги открият, докато изтече давността за престъпленията им. Тя е билетът им за нов безгрижен живот. Инспекторатът към Висшия събеден съвет (ВСС) вече е разпоредил проверка защо Добревски, подобно на именитите Братя Галеви, не е в затвора.