Талибаните нарочиха Хари за луд

Животът

22-01-2013, 15:58

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Принцът се завърна от мисия в Афганистан, сравни службата си с игра на PlayStation

Британският принц Хари, който в своя интервю сравнява обстрелването на бунтовници в Афганистан с играенето на видео-игри, очевидно е развил някакъв умствен проблем, заяви официалният говорител на талибаните в Афганистан Забихулла Муджахед.

Общо 49 държави с техните мощни военни сили не успяват да спечелят битката с муджахедините и този принц идва и сравнява тази война с неговите игри, PlayStation или както там ги нарича, заявява говорителят, цитиран от БТВ.

В разширено интервю пред британските медии, третият в линията за наследство на британския трон заяви, че е убивал талибани по време на продължилите 20-седмици летателни мисии над размирната южна афганистанска провинция Хелманд, на борда на щурмовия си хеликоптер „Апачи”.

Като втори пилот на летателния апарат, принц Хари е осигурявал оръжейните системи в двуместната кабина на нападателния хеликоптер като ракетите въздух-земя и 30-милиметровите оръдия.

За мен беше интересно, защото съм от хората, които играят PlayStation и Xbox, така че смятам че съм доста полезен с палците си, заявява с усмивка в интервюто си, разпространено днес, британският престолонаследник.

Това е сериозна война, историческа война, нашата съпротива, за нашия народ, заявява пред АФП Забихулла Муджахед.

Но не приемам тези коментари много сериозно, защото виждаме и чуваме за много чужди войници, окупатори, които идват в Афганистан, развиват някакви умствени проблеми и се прибират у дома, допълва говорителят, свързал с агенцията по телефона.