Петър Петров стана Мъж на годината, синът му взе сабята

Спасителят от кораба "Коста Конкордия" бе предпочетен пред Кубрат Пулев и Стилиян Петров

Спасителят-механик от кораба "Коста Конкордия" Петър Петров бе избран за Мъж на годината 2012, на церемония снощи, на която организаторите от Дарик радио отбелязаха и своя 20-годишен юбилей.

Уникалната сабя бе връчена от шефа на радиото Радосвет Радев на съпругата му Илияна и сина му Емил, тъй като Петров в момента е на плаване в египетски води. Победителят благодари за наградата в телефонен разговор на живо.

Петров надви в надпреварата други двама достойни мъже - боксьорът Кубрат Пулев и Стилиян Петров. И тримата номинирани отсъстваха по различни причини. Стилиян е със семейството си в Англия, където продължава най-важната битка в живота си - срещу рака, докато Кубрат е в Германия, където тренира за поредния си мач преди очаквания двобой с Кличко.

Чисто за статистиката, механикът-спасител от "Коста Конкордия" спечели допитването с 43,33 процента от общия вот, Стлиян събра 38,75% от гласовете, а Кубрат Пулев остана с 17,92%.

За първи път бе връчена и награда за "Момче на годината", като приза отиде при Марио Тихомиров, който спаси осемгодишния Мишо от пропаст при Белоградчишките скали. Марио благодари за наградата и заяви, че е предпочел да продължи с футболната си кариера в Литекс, вместо при любимия му Левски.

С познатото си чувство за хумор своята специална награда за "Легенда" прие актрисата Татяна Лолова, която с укор каза, че е чакала наградата цели 20 години.

Отличието за "Мис ТВ чар" отиде при водещата на БНТ Евгения Марчева, която само преди месец стана майка за втори път.

За глас на Дарик пък бе избран Ники Кънчев, който предизвика аплодисменти, че голямата награда за него през тези 20 години е, че е срещнал своята съпруга Даниела в радиото. Двамата пристигнаха със своята дъщеричка София-Мари, която също стана свидетел на връчването на приза на татко си.

За Политик на 2012 година бе избран президентът Росен Плевнелиев, който получи признанието за втори път и прие лично пластика от Радосвет Радев.

Юбилеят на Дарик радио бе уважен от политици, бизнесмени, спортисти и приятели. Сред тях се откроиха банкерите Левон Хампарцумян, Цветелина Бориславова, Надежда Нейнски, здравният министър Десислава Атанасова, Николай Гигов, Слави Бинев, кметът на София Йорданка Фандъкова, Кметъла Цонко Цонев, Теди Москов и съпругата му Мая Новоселска и др.

След като тортата бе разрязана пък празника продължи в неформална обстановка с песните на Орлин Павлов, в тандем с маестро Живко Петров, и Тримата тенори.

 

Снимки от събитието можете да разгледате тук.