22 януари: Между гения и лудостта

Слънце във Водолей, Луна в Близнаци

Астрологична картина на деня - 22 януари

Вторник ще започне с активен интeлeктуален обмен и ще поддържа тази тенденция, пренасяйки я в утрешния ден. Очакват ни оригинални мисли, планове и идеи, към които следва да се отнесем внимателно. Сред тях има носители на позитивни възможности, както и съвсем нереалистични и авантюристични хрумвания. Водолейският ентусиазъм ще ни носи по границите между гениалността и лудостта, а Луната в Близнаци трудно може да окаже съдействие на прецизните преценки. Ще трябва сами да отсеем зърното от плявата. Въпреки това ви съветвам да си записвате всяка хрумка или случайно блеснала идея - нищо чудно в близко бъдеще да срещнете подкрепящи реализацията й обстоятелства. 

Денят е изключително подходящ за общуване и обсъждане на творчески планове и идеи. Техен източник могат да се окажат и запознанствата с интересни и нестандартни личности. Не се  колебайте да излезете от обичайното си обкръжение и интереси - в ден като днешния това само ще обогати представите ви за света и неговото многообразие. Днес и утре можете да намерите нови приятели и съмишленици, да станете част от група, клуб или организация, които дълго ще ви подкрепят и съдействат за задоволяването на вашите интелектуални и духовни потребности. 

Работа и бизнес 

Денят е изключително благоприятен за търговски дейности и мероприятия, начало на промоции, рекламни кампании и презентации. Можем да очакваме бързо решение на въпроси от всякакво естество, успех в деловите пътувания и преговорите. Лесно ще можем да привлечем подходящите партньори и сътрудници, които да съдействат за реализацията на плановете и намеренията ни. Деловите начинания ще имат успех, но само ако сте готови да им се отдадете телом и духом и имате абсолютна яснота по целия процес на осъществяване от началото до края. Започната днес работа трябва да доведете до край, а дадената дума - да изпълните с всички произтичащи от това отговорности.

Здраве, хранене и красота

Днес е Екадаши. Този ден е нееднозначен. Организмът се нуждае от разнообразна и обилна храна, поради мощния енергиен обмен, протичащ през периода. В единадесети лунен ден обаче протичат интензивни процеси на пречистване и подмладяване, които последователите на различни духовни практики подпомагат чрез гладуване или консумация на сурови плодове, зеленчуци, ядки и мляко. Ако можете да спазите такъв хранителен режим през единадесети и двадесет и седми лунен ден, доброто здраве, самочувствие и свежестта са ви гарантирани. Това е тайната на издържливостта, здравето и младостта на йогите. Все пак най-важното е да се вслушвате в нуждите на организма си - ако чувствате, че не ви достигат сили за активни действия, то по-добре яжте високо калорична храна. Ако пък усещате в себе си тежест и известна тъга, то тогава погладувайте за кратко, пийте повече течности и консумирайте повече пресни плодове и цитруси.

Подходящо е започването на козметични процедури с по-интензивно въздействие. Погрижете се за ръцете и стъпалата, стойката и походката си - денят е свързан с гръбначния стълб. Ако сте брюнетка, време е да освежите цвета на косата си.