Нова версия за мотива на Октай: Хора на Доган пребили доведения му брат

Близки допускат, че може заради това младежът да е нападнал лидера на ДПС

Доведеният брат на Октай Енимехмедов е бил пребит през 2008 г. от гардове на Доган, разкриха вчера приятели на семейството. Те допускат, че може заради това младежът да е нападнал лидера на ДПС, съобщава в. "Труд".

Вторият съпруг на майката на Октай - Атанас, има син от първия си брак. Той се казва Светлан Атанасов и е оператор в тв СКАТ.

Светлан е бил бит от гардове на Доган, докато снимал репортаж в Созопол. Самият Атанасов обясни, че заедно с колега от телевизията били в градчето да правят нощни снимки. Засекли се с гардовете и започнало спречкване.

"Незнайно защо те си помислиха, че снимаме тях и ни се нахвърлиха - каза операторът. - Имаше агресия, дърпане и удари. С Октай не сме толкова близки, че да тръгне да отмъщава за мен. Не съм му разказвал за случая - не знам откъде може да е научил", добави Светлан Атанасов.

"От вас научавам, че Светлан му е брат", каза шефът на СКАТ Валери Симеонов.

Междувременно във фейсбук бившият седесар Петко Симеонов публикува откъс от разговор със свой приятел: "...брат ми, който живее в Бургас, каза следното: 17.01.2013 г. - 17:55 ч- Прибирам се от работа... Минавам да взема шоколадово яйце на малката... и виждам Октай Енимехмедов. Питам го какво става, че е така кахърен... да няма проблеми с ченгетата... Отговорът беше: "Бат' Гого, карат ме да правя нещо, което не искам."

"Изводите оставам за всички, които прочетат това!", пише още Симеонов.