Не използвайте атаката срещу Доган за предизборни цели, зове Плевнелиев

Ще следя реакциите по случая, закани се Росен Плевнелиев

"Призовавам всички политици в България - да не използват нападението срещу бившия лидер на ДПС Ахмед Доган за предизборни цели", заяви президентът на България Росен Плевнелиев, който отчита една година от управлението си.

"Осъдих категорично още в първите минути на случилото се този абсолютно недопустим акт за насилие срещу лидер на политическа партия в България", отбеляза президентът, който посочи, че веднага е разговарял лично с Ахмед Доган и имал възможността да изрази своята чисто човешка оценка на ситуацията.

"Поздравих и новия председател на ДПС Лютви Местан, като му пожелах успех на политическата сцена в работата му на лидер на една голяма политическа партия", добави още Плевнелиев.

Така на заседанието на Съвета по национална сигурност, който ще се състои на 5 февруари, е включена и извънредна точка за обсъждането на атаката срещу бившия лидер на ДПС.

"Като президент, който работи за единството на нацията, ще следя отблизо реакциите по този случай и ще направя всичко по силите, за да успеем да предотвратим изострянето на политическото напрежение в страната", заяви още Плевнелиев и посочи, че ще действа рационално, а не емоционално.