Необичайно топло време ни очаква утре

Региони

20-01-2013, 15:43

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

През следващото денонощие температурите ще се повишат до 15 градуса

През следващото денонощие в Източна България, на места северно от планините и по долината на Струма ще духа умерен до силен вятър от юг, югозапад, съобщиха от НИМХ.

Температурите ще се повишат и в по-голямата част от странатаминималните ще са от 1 до 6 градуса, а максималните между 10 и 15 градуса.

В северозападните райони облачността ще е значителна и ще остане по-студено, с максималните температури ще са до 4 -5 градуса. Над останалата част от страната облачността ще е променлива, по-значителна след обяд над южните райони, където наместа ще превали дъжд.

По Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максимални температури 14 - 16 градуса, температура на морската вода 5 - 7 градуса. Вълнение наморето 2-3 бала.

Над планините ще има променлива облачност, значителна след обяд над южните райони, където на места ще превали. Вятърът ще есилен, по-високите части - бурен от юг, югозапад. Максимална температура на 1200 м н.в около 10, на 2000 метра 3-4 градуса.

Във вторник ще остане сравнително топло, с променлива облачност, по-значителна над Западна България. На отделни места ще превали слаб дъжд. Вятърът в Източна България, все още умерен и силен от югозапад, към края на деня ще отслабне. През нощта в Дунавската равнина и източните райони ще духа умерен и силен вятър вече от запад-северозапад и с него ще проникне по-хладен въздух. Температурите ще са в широки граници - най-ниски в северозападните райони, най-високи - в източните.

В сряда ще е почти без валежи, облачността ще намалее, вятърът ще отслабне. Температурите ще се понижат, по-чувствително в Източна България,но ще останат по-високи от обичайните.