Детето гледа порно! Ами сега?

Бургас Лайф

20-01-2013, 13:46

Автор:

Роза Бузкова, в. 24 часа

Всичко от Автора

Средната възраст, в която подрастващите започват да гледат порно, е 11 г.

“Hе, той е още детенце, не се занимава с такива работи.”

Да, да. Сигурно. Според сп. “Форбс” средната възраст, в която подрастващите започват да гледат порно, е 11 г. Блокирали сте всички канали със секс, сложили сте филтър на компютъра, но днешните деца не са вчерашни.

Те знаят по-добре от вас как да заобиколят защитата и да намерят това, което им трябва.

Ако се случи да изненадате хлапето в неудобна ситуация насаме с компютъра или телевизора, как да постъпите?

Вариант 1. Тряскате вратата и ужасено бягате от стаята. Преструвате се, че нищо не се е случило. Не е зле като реакция. Мнозина по-малодушни родители биха направили точно така. Все пак ситуацията е конфузна - на вас самите би ви било неудобно да ви видят, че гледате филми за възрастни, какво остава за детето?

Има и хора, чиято цел в семейния живот е да налагат авторитета си. Те биха постъпили другояче.

Вариант 2. “Заший му един зад врата и му спри интернета и телевизията за три месеца. Да се научи какво може и какво не може в тази къща!” Така биха си казали някои бащи с твърда ръка и непоклатими морални устои.

Браво на тях! Сигурно те никога не са мастурбирали.

Защото каква друга може да е причината младият човек да залепне за екрана с голите пишки? Е, освен любопитството.

Вариант 3, 4 и 5 включват най-различни реакции от истеричен смях, през майчини налудничави крясъци, до рев, сълзи и сополи. Подминаваме ги, за да стигнем до единствената правилна.

Вариант 6. Говорим с детето. Този вариант е изпълним само за родители, които до момента са имали здрава и откровена връзка с децата си. Ако досега не сте им казали,че бебетата не се раждат от зелките, не ги носи щъркелът и родителите не ги намират да плават в кошници по Перловската река, значи сериозно сте закъснели.

Някак неловко се получава първият ви разговор на тема секс да е понеже малкият или малката гледа как неколцина души пъхтят от екрана и си завират полови органи, вибратори и нерегламентирани предмети по отверстията.

За всички останали разговорът е крайно наложителен. На младежа трябва да се обяснят някои основни неща за порното. В противен случай може да остане с много объркани представи за света като цяло и вътрекреватните междуполови отношения в частност.

Първото, което трябва да направите, е да се успокоите. Помислете върху следното. Децата са сексуални същества. Някои мастурбират в съвсем ранна детска възраст. Разбира се, 6-годишното не мисли за полов акт, когато го прави, а 13-годишното не осъзнава цялостната бленда на отношенията между любовниците - игровия момент, възбудата, взаимното удовлетворяване. Но те имат полови усещания и е глупаво да си заравяме главата в пясъка и да се преструваме,че "си играйкат", когато те вече мислят за секс. Колкото и да не ни е приятно това.

Разговорът с вашия юноша едва ли ще е лежерен и непринуден. Вероятно ще се чувствате неудобно. Важното е да се изяснят няколко неща. Първото и най-важно е, че половите членове на онези мъже не са със средностатистически размер. Иначе вашето момченце може да остане до живот с комплекс за малоценност, а вашето момиченце - с погрешното впечатление, че ако на един мъж онази работа му е под 20 см, значи е недорасляк.

Същото важи за жените. Трябва да се изясни, че всяка жена изглежда по различен начин, особено по отношение на вулвата. И че няма стандарт за красота в това отношение. Това, последното, за да не се окаже, че дъщеря ви отрано започва да си намира кусури и да събира стотинки за лабиапластика.

Още по-важно е да внушите на разгонените юноши, че това не са нормалните отношения между мъж и жена.

В реалния свят рядко се случва жените да се мятат с такава готовност към дюкяните на непознати мъже с цел да осмучат хубаво половите им органи. Младите жени не бива да се опитват да съблазняват всеки водопроводчик, кабелджия или приятел на баща им, който припари в къщата. Момчетата не могат да очакват, че щом си извадят члена на показ, жената до тях от щастие ще се свлече на колене, за да го лапне.

В истинския живот не всички жени правят анална любов, не всички мъже пляскат, връзват или вкарват юмруците си в недрата на партньорките (нарича се фистинг). Не е нормално в кревата да се бият и малтретират. Това се прави само със съгласието на другия и в не много чести случаи.

Мъжете обикновено не издържат по 20-30 минути, преди да свършат. Най-често тези сцени са заснети на няколко пъти.

Не всички жени пъшкат като изоглавени, докато правят секс. Най-вече - сексът не бива да е самоцел, а придатък към едно много по-важно нещо, наречено любов.

Ако се сетите за още нещо, вметнете и него. Дано до този момент да сте разговаряли откровено с детето си по всякакви, включително и сексуални, теми. Ако е така, ще успеете да преминете и през това изпитание.

Ако не, бъдете търпеливи, толерантни, мислете за себе си на същата възраст. Имате ли спомен, който блуждае пред очите ви? Да сте се докосвали в тези ранни години?

За ваше успокоение ето няколко поуки от гледането на порно:

- Сексът е интердисциплинарен спорт - включва повече елементи от това да се вкара пенис във вагината и да се потърка няколко пъти напред-назад.

- Мъжете могат да си галят пенисите по време на секс.

- Жените също може да се пипат, докато ги любят.

- Слюнката става за лубрикант.

- Случва се жените да искат само секс, без да са влюбени.

- Говоренето по време на акта може да е много еротично.

- Мъжете могат да довършат нещата и на ръка.

- Има жени, които обичат да правят и получават орална любов. Същото важи за мъжете.

- Някои жени обичат анален секс.

- Вибраторите имат място в половите игри.

- Някои мъже харесват да им стискат тестисите, докато им правят фелацио или докато са в жената.

- Бременните жени също обичат секса, при това много.

- Клиторът винаги има важна роля.

- Количеството сперма, което изхвърля мъжът, не е свързано с размера на половия му член.

- Млади момчета може да харесват по-възрастни жени и млади момичета - по-възрастни мъже.

- Възможно е хората да си говорят и да се усмихват по време на акта.

- Вулвите може да бъдат бръснати, почистени с коламаска, или пък естествено окосмени. Те са различни по цвят и форма.

- Някои жени имат пъпки на дупетата.

- Не е престъпление, ако мъжът се изпразни върху стомаха, гърдите, задните части или дори лицето на жената.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

1.Порното е измислица, а не документално кино. В действителността нещата не стоят така - всички мъже не са с гигантски атрибути, жените не се държат по този начин.

2.За да направят филма, който гледате, режисьорът, монтажистът, актьорите и операторът са прехвърлили часове със запис. Една сцена от 5 минути може би реално е била заснемана поне 40.

3.Порноактьорите специално ги избират заради това, че имат гигантски членове, гърди или друга особеност на тялото. Нормалните мъже и жени не е нужно да изглеждат така.

4. Усещането от сексигрите, които възрастните понякога практикуват, е различно от това, което ви се струва, като гледате на екрана.

5. Не всички обичат да гледат такива филми. Съобразявайте се с партньора. Не го принуждавайте да наблюдава сцени, които не са му приятни.

6. Най-големият дефект на порното е, че там липсва контекстът - отношенията между героите, техните чувства, как се развиват те.