Разбирам се с Местан, но Доган провокира омраза!

Политика

20-01-2013, 12:54

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Местан – сто на сто лидер на ДПС

Доган сдаде ДПС

Премиерът нарече вчерашния опит за покушение инцидент

"Ахмед Доган налага езика на омразата", заяви Бойко Борисов, при откриването на разширеното депо на метрото в "Обеля".

В своя доклад от вчерашната конференция той е провокирал омраза, смята премиерът.

Борисов се спря в своето изявление на доклада на Доган от вчерашния ден, в който има преки упреци към ГЕРБ и лично към него като премиер, като заяви, че от страна на ГЕРБ няма омраза към етническата партия, нито към нейния лидер, а омразата се внушава и се осъществява вътре в редиците на ДПС.

Премиерът заяви също, че е пратил лично вътрешния министър Цветанов да посети Ахмед Доган в болницата, за да се увери, че всичко с неговото здраве е наред. Според него службите за сигурност са реагирали адекватно с някои пропуски, но той е силно възмутен от линча и побоя, който делегати на форума нанесоха на нападателя.

Премиерът нарече вчерашния опит за покушение инцидент и изказа твърдото си мнение, че с това оръжие не би могло да има посегателство върху живота на лидера на ДПС.

За новия председател на ДПС Лютви Местан, Борисов коментира, че е в много добри отношения с него, че е един умерен, разумен и компетентен политик и човек. Като не забрави да добави, че Местан ходи редовно на работа.

На въпрос за бъдещи коалиции преди и след изборите, Борисов каза, че ГЕРБ не мисли за това и че е една от най-антикоалиционните партии, което е доказала досега с политиката си. Но заподозря в намерение за бъдеща коалиция БСП, партията на Меглена Кунева – Движение "България на гражданите" назовавайки един от нейните активисти Даниел Вълчев и то специално във връзки с ДПС.