Единна платформа спретнаха Командира и Надежда

Заедно ще участват на изборите, точат се и за властта

ДСБ и гражданско сдружение "Единство" поставиха началото на бъдещо общо политическо обединение. Това стана с подписването на документ, наречен Единна платформа.

Той бе официално парафиран пред журналисти от Иван Костов и Надежда Нейнски.

Предстои да бъдат изградени структури на национално и регионално ниво, обясниха двамата.

“На днешния ден изразяваме желание за бъдещо обединяване, за заедно явяване на всички избори оттук нататък”, отбеляза Нейнски.

Лидерът на ДСБ Иван Костов добави, че към платформата могат да се присъединят всички, които не споделят политиката на ГЕРБ.

“Каним всички, които могат да припознаят себе си, защото това е политическа идентификация от най-висша форма,очакваме този старт да даде плодове”, подчерта тъмносиният лидер.

Командира изключи разговори със СДС, защото бившите вече съпъртийци на сините и партньорите им в Синята коалиция от ДСБ имали дълбоки разминавания с "Раковски" 134.

От новото обединение дори упрекнаха СДС, че са стигнали дори по-далеч от сегашните управляващи от ГЕРБ в оценката си на правителството на ОДС.

Според тях ГЕРБ е фалшивата десница. Двете формации заявяват, че са способни да изведат страната от кризата, да осигурят устойчиво икономическо развитие, увеличение на пенсиите и
заплатите, реформа в здравеопазването и съдебната система, да премахнат монополните цени и да противодействат на едностранното енергийно обвързване с Русия.

“По принцип единна формация означава единна партия, уточни Надежда Нейнски, но какво ще бъде името на новото сдружение и как ще се ръководи и регистрира в ЦИК за парламентарния вот ще бъде решено след дискусия сред привържениците и членовете на ДСБ и "Единство". Първата задача е да бъдат изградени общи органи.