2 профила на "героя" в нета

В Туитър пък се разпространява призив за втори шанс на Октай

Два часа след покушението във Фейсбук се пръкнаха два профила на атентатора Октай Енимехмедов. Те са създадени между 14,30 и 15,30 ч. И двата благославят Октай като "национален герой". В Туитър пък се разпространява призив: "Дайте на момчето втори шанс! Всеки може да сгреши!"
Първият от профилите във Фейсбук е със снимка на опита за убийството на лидера на ДПС. Отгоре е "разпънат" фотос с 20 постулата "Защо съм българин". Те започват с изречението "Защото България е моя родина" и завършва с "България е там, където има поне един българин". Краят е също изразително патриотичен - "Затова живея и се боря за тази България, духовна обединителка на българския род, пазителка на хилядолетна традиция и култура". 
Вторият профил е озаглавен "Съд за участниците в боя над Октай Енимехмедов" и се появи в 15,30 ч. В профила бяха качени снимки на луксозен ковчег със златно покритие, както и на 2 знамена - българско и турско. Мотото на профила е "Всичко е гледна точка, за едни лош, а за други спасител!". 
Оригиналният профил на Октай Енимехмедов е от 12 юни 2009 г. Според него той не е бил активен в социалната мрежа. Октай има едва 3 постинга на стената от 2010 г. Споделил е чалга хит на Андреа и профил в сайт за запознанства на свой приятел - Алиш Алишев, на 23 години от Разград, което е и последната му публикация.