Греъм Уотсън шокиран от случката с Доган

Делегати коментираха, че задължително конференцията ще продължи

Европейските либерали сме с вас в този час на изпитания и настояваме вашето правителство да открие кой стои зад тази ужасна атака и да го изправи пред правосъдието.

Това заяви лидерът на партията на европейските либерали Греъм Уотсън пред делегатите на Осмата Национална конференция на ДПС след нападението срещу председателя на движението Ахмед Доган.

"Шокирани сме от опита за убийство на вашия ръководител", посочи Уотсън.

"Наблюдаваме от известно време с все по-голямо притеснение нарушаването на свободата и върховенството на законавъв вашата държава. Вярвам, че ЕС ще трябва допълнително да се
мобилизира, за да върне вашата държава в правия път", добави лидерът на европейските либерали.

"От името на Европейския парламент, от свое име и от името на Либералния интернационал искам да благодаря на Господ, че Ахмед Доган е в безопасност", заяви на свой ред президентът на Либералния интернационал Ханс ван Баален.

"Ние стоим зад вас, тази партия е стабилната сила, която гарантира правата и свободите в България", заяви той пред делегатите на конференцията на ДПС.

"Господ да помага на България и на ДПС", завърши Ханс ван Баален.

От ДПС помолиха присъстващите на конференцията да излязат от залата, за да може службите за сигурност да си свършат работата.

Делегати коментираха, че задължително конференцията ще продължи, нищо няма да ги уплаши.