Поръчителят е езикът на омразата, скочи Местан

Политика

19-01-2013, 13:52

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ще сдаде ли Доган ДПС?

Мъж с пистолет нападна Доган (СНИМКИ)

Покушението не успя, г-н Доган е в добре, щастлив е дясната му ръка

"Прескочиха се всякакви граници. От името на ДПС категорично заявяваме, че не знаем кой е физическият поръчител на това покушение, но няма никакво съмнение, че истинският поръчител на това покушение е именно езикът на омразата.

Това заяви от трибуната на Осмата конференция на ДПС, около час след атентата срещу Ахмед Доган зам.-председателят на ДПС Лютви Местан.

"Затова няма да бъде достатъчно формалното на думи разграничение от този акт на покушение не просто срещу лидера на ДПС, а срещу всички, чиято обща воля той вече представя 28 години", посочи Местан, който  беше прекъснат от възгласи в залата: "ДПС".

"За щастие покушението не успя, г-н Доган е в добро здравословно състояние", каза след това Местан.

"Но това не означава, че вие, всички ние, цяла България, не станахме свидетели на най-уродливата изява на политиката на омразата, на анти-ДПС агресията, на сатанизирането на Движението за права и свободи и на нашия лидер. Омраза, сатанизиране, които прескочиха всякакви граници", отсече дясната ръка на Доган.

"От името на ръководството на ДПС, от името на всички мои колеги ви призовавам към единство, повече от всякога в името на демокрацията, в името на правото ни да бъдем различни, но равноправни граждани на Република България", заключи той.