Премиерска НЕновина: Много по-добри сме от Станишев!

Политика

18-01-2013, 12:03

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Асфалт не се яде, но без асфалт няма ядене, заключи премиерът

За мен не е новина, че сме много по-добри от правителството на Станишев, въпросът е да станем много, много по-добри.

Това е казал премиерът Бойко Борисов на правителственото заседание в сряда, стана ясно от стенограмата, публикувана днес.

Заседанието на кабинета преди два дни започна в присъствието на Комитета за зелени алтернативи, които подкрепиха правителството срещу изграждането на АЕЦ "Белене".

"Много здраве на господин Станишев, основна роля в оттеглянето на RWE от Белене изиграха "Зелените" в Германия и "Зелените" в България. Направете всичко възможно този проект да не се случи и както имахме едни и същи позиции за шистовия газ, както имахме едни и същи позиции за генно-модифицираните организми, за тютюнопушенето, за АКТА, така нека заедно да спечелим този референдум, който да бъде "Не" на АЕЦ "Белене" и не на затриването на района", призова премиерът.

"Нека и ние не сме най-бедните, както в момента районът около Козлодуй, Видин и Монтана. Аз идвам оттам, тръгнах 02.30 часа тази нощ, за да съм тук в 09.30 часа", заявява на заседанието Албена Симеонова, биоземеделец от Северозападна България.

Премиерът коментира изказването ѝ с думите: "Асфалт не се яде, но без асфалт няма ядене".
Никола Газдов, председател на Българска Фотоволтаична асоциация, заявява: "Аз имам дете, чакам второ, искам да им завещая чисто бъдеще, а не ядрени боклуци, радиоактивни боклуци, които всъщност трябва да складираме някъде за над 100 хиляди години. Няма кой на тази маса или тук в залата да може да поеме отговорност за следващите 100 хиляди години".
"Включително и аз", заключава премиерът.