Според Depeche Mode концертът им ще бъде на стадион Локомотив

От българска страна все още няма потвърждение за промяната

Хиляди почитатели на Depeche Mode очакват с нетърпение къде ще се проведе концерта на любимците им в столицата на 12 май тази година.

В края на миналата година стана ясно, че първоначално обявената локация - стадион Георги Аспарухов, е под въпрос. Ръководството на футболния Левски обяви мащабен ремонт, а на 25 януари предстои да бъде взривен А сектор.

Без да има още потвърждение от българска страна, от Depeche Mode обявиха на официалната си страница във Facebook, че ще забият на стадион Локомотив, където бе и техният първи концерт у нас.

Изборът е малко странен, при положение, че на този стадион е забранено да се играят мачове повече от година и половина. Експерти обявиха, че той е опасен за зрителите и бе затворен.

Остава до 12 май да бъдат направени съответните подобрения, най-вече около опасната козирка, и шоуто да бъде отново паметно за родните фенове.

 

Организаторите от София Мюзик Ентърпрайсис засега са излезли единствено с официалното съобщение, че концертът на Depeche Mode ще се състои и датата си остава 12 май.