Калинки-малинки, оставка за "цялостно творчество"

Политика

18-01-2013, 11:15

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

"Червените" пак искат главата на Миро Найденов

От ПГ на Коалиция за България искат оставката на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов за „цялостно творчество”.

Народният представител Петър Курумбашев заяви в парламента, че думата "калинки" е тръгнала от Държавен фонд „Земеделие”.

"Искате ли да ви припомним за шефа на „Напоителни системи” Георги Харизанов, за двама бивши служители на министерството в областта на пиара, които с огромна мъка са изплащали офис от няколкостотин хиляди лева цели седем месеца, за нагласените търгове за дървопреработване и за това, което се случва с Корал, Несебър и Иракли? Този министър е емблема на управлението и това е последният министър, с който премиерът Бойко Борисов би се разделил", обвинително каза Курумбашев.

От парламентарната група ще внесат сигнал по случая с плажа „Корал” в Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта.

"Ако продължи това упорство, следващият, който предстои да му бъде поискана оставката, е Нона Караджова", каза депутатът.
Председателят на групата на БСП в Столичния общински съвет Жельо Бойчев припомни за ролята на Мирослав Найденов в борбата с безстопанствените кучета в София.

"Ще предоставим на вниманието на комисията доклад за извършена проверка в „Екоравновесие”, възложен от кмета Йорданка Фандъкова за периода от 1 януари 2009 г. до април 2011 г.", каза Бойчев. Според него има данни за наемане на частен имот за приют на бездомните кучета на територията на Столична община.