Бойко търси баланс – бизнес-НПО-та за Банско

Политика

18-01-2013, 10:35

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Банско под обсада, епизод пореден

300 протестиращи блокираха Банско

Изграждането на втори лифт е наложително, смята премиерът

Премиерът Бойко Борисов смята, че трябва да се намери компромис между желанието за повече работни места на местните и екоорганизациите за Банско.

"Намерете нормален подход", съветва ги той и дава пример как правителството се опитва да балансира по темата за ядрената енергетика. Това става ясно от публикуваната стенограма от правителственото заседание в сряда.

Изграждането на втори лифт в Банско е наложително, казва още премиерът, защото е крайно нужно съоръжение за зимен курорт.

"В момента скиори чакат с часове, за да използват стария лифт и това води до отлив на туристи. Пистите се ремонтират, но ако няма кой да кара по тях, няма смисъл", допълва той.

"Нека на едно отсечено дърво бъдат посадени сто", отсъжда Бойко Борисов и подканя министрите Делян Добрев и Нона Караджова да разговарят със засегнатите страни.

Екоминистърът преди ден заяви, че няма да се започне строеж на лифт преди да има експертни оценки и цялата процедура да бъде спазена стриктно.

Припомняме, че от средата на януари през ден блокират пътищата на Банско с искане за нови лифтове и писти. Тепърва предстоят разговори и обсъждания какво ще е бъдещето на курорта.