Борисов от Виена: Първанов да се оправя първо в БСП, там Станишев до мачка

Чак после да ми коментира "Белене", поиска премиерът

"Първанов първо да се оправи в собствената си партия, че Станишев така го мачка, че хората го забравиха за няколко месеца". Това коментира премиерът Бойко Борисов по повод изказването на Георги Първанов, президент 2002 - 2012 г., че външен натиск е накарал Борисов да промени позицията си за референдума за АЕЦ "Белене", съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

По думите на Борисов Първанов е трябвало много отдавна да накара Станишев да подпише за "Белене".

"Но само като видяхме по време на конгреса какви са им отношенията, разбирам защо, и му благодаря на Станишев, че не е подписал. В това сме абсолютни единомишленици", добави министър-председателят.

Той посъветва президентът в периода 2002-20012 година първо да се оправи със своя председател на партия и на ПЕС и едва тогава да се изказва, по която и да е тема, свързана с Белене".

"От 2006 г. до 2007 г. е било времето, когато по договор Станишев е трябвало да подпише. Тогава Първанов мълчеше като риба. От конгреса им разбрах, че го е било толкова страх от Станишев, че не е смеел да му се обади. И сега се изказва по мой адрес – не му прави чест. Ние само след няколко месеца ще имаме избори и тогава ще се види", отсече Борисов.

Министър-председателят е на официално посещение във Виена. По време на днешния ден той разговаря с председателя на Съюза на индустриалците в Австрия Георг Капш.