Скандал в Кърджали: Назначиха човек на Доган за зам.-кмет на града

Региони

17-01-2013, 17:25

Снимка:

БГНЕС

Автор:

bulgariautre

Всичко от Автора

Той няма необходимото образование за поста, смятат от опозицията в местния парламент

Община Кърджали има нов заместник-кмет по строителството, който обаче няма необходимото образование. За сметка на това той е общински лидер на ДПС, съобщава БГНЕС.

От днес Мухаррем Мухаррем е назначен на поста и ще отговаря за архитектурата, строителството и териториалното развитие на община Кърджали със заповед на кмета Хасан Азис.

Той поема поста от строителния инженер Васил Бобеков, който излиза в пенсия. Досега Мухаррем Мухаррем беше кмет на кметство Повет. Той е роден на 18 юли 1978 г. Завършил е Техникум по строителство "Хр. Смирненски" в Кърджали и магистратура в Тракийски университет – Стара Загора, специалност "Устойчиво регионално развитие". Не е известна бакалавърската му степен.

Мухаррем бе служебно назначен за председател на оперативното бюро на ДПС, след като с факсове от партийната централа общинското ръководство бе разформировано на 6 март 2012 г. По-късно на отчетно-изборната конференция бе наложен и изборът му за легитимен лидер в "крепостта на Доган".

След назначението му не закъсня и реакцията на опозицията в Кърджали. От БСП веднага реагираха с писмо до медиите, в което се подчертава, че социалистите не приемат назначението на общинския лидер на ДПС за зам.-кмет по строителството, тъй като той "не притежава необходимия ценз за този пост".

"За нас това е подигравка с техническата интелигенция на Кърджали и пореден знак, че надпреварата между ГЕРБ и ДПС за партийни назначения без оглед на професионални качества ще доведе до още по-тежка управленска криза на местно и регионално равнище”, подчертават социалистите.

Те настояват кметът Хасан Азис незабавно да ревизира своето решение.