Волен сритал репортер, дръзнал да пита за Гадже(ва)

Политика

16-01-2013, 16:46

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Провокация, ревнаха националистите

Скандал с участието на националиста Волен Сидеров и репортер възникна в парламента.

Репортерът обвини лидера на "Атака", че го е ритнал, а от националистическата партия заподозряха, че оплакалият се Лъчезар Лисицов е провокатор.

Абсурдната ситуация се е разиграла след края на кулоарната пресконференция на "Атака" по Закона за предучилищното и училищното образование.

Когато Волен Сидеров се отправил към стаята на парламентарната си група, бил последван от Лисицов, който го питал дали е пътувал до Париж с колежката си Деница Гаджева.

Лисицов, който показа кръвонасядане и драскотина в областта на подбедрицата си, твърди, че заместникът на Сидеров – Десислав Чуколов заключил вратата и му взел диктофона.

Чуколов обаче обясни, че Лисицов е бил помолен да напусне стаята, защото Сидеров нямал време да му отговаря, тъй като бързал за друга медийна изява.

След като репортерът отказал да излезе, Чуколов го хванал за ръката, за да го изведе. От националистическата партия обясниха, че Лисицов затискал вратата на стаята с крак и нараняванията му са от това, а не от ритник.

От "Атака" обясниха случката с това, че Лисицов е бивш кадър на телевизия "СКАТ" и това е провокативна проява на бившия "политически съратник" на Сидеров - Валери Симеонов.

Чуколов бързо намери и свидетел на случката - активист на "Атака", който бил в кулоарите. Репортерът посочи, че очевидец на случилото се е в кулоарите бил шефът на групата на ГЕРБ Красимир Велчев. Помолен да свидетелства, последният обаче обяснил, че не видял точно какво се е случило, а само че е възникнал спор.

Зам.-главният редактор на интернет изданието, в което репортерът се изявява, Ивайло Крачунов заяви, че ще освидетелстват травмата и ще подадат жалба в Пето районно.