Очистиха кръстник на руската мафия в Москва

Крими

16-01-2013, 16:28

Снимка:

Facebook

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Аслан Усоиан, известен като "Кръстник Хасан", бил прострелян с куршум в главата

75-годишен лидер на руската мафия, известен с прозвището "Кръстник Хасан", беше убит в центъра на Москва, съобщиха ИТАР ТАСС.

 

Убийството е станало на улица Поварская в луксозен квартал. Според полицейски източници, цитирани от медиите, престъплението било извършено на изхода на ресторант.

Жертвата Аслан Усоиан, бил прострелян от убиец, снабден със снайпер. Снайперистът стрелял от покрива на съседен жилищен блок. "Кръстник Хасан" бил прострелян в главата, а случайна минувачка била ранена от два куршума.

 

"Аслан Усоиан, известен в престъпните среди като "Кръстника Хасан", беше осъден за първи път на 19 години, след което многократно е бил съден по криминални дела. Той беше обект на множество опити за убийство", съобщи Следственият комитет в комюнике.

 

През септември 2010 г. той оцеля по чудо от атентат близо до булевард Тверская, намиращ се съвсем близо до Кремъл. Тогава снайперист, който заел позиция на прозореца на апартамент, го улучи в корема, докато слизал от колата си.

 

"Кръстникът Хасан" бил обявен за мъртъв, за да не се дава възможност на престъпниците да го довършат. Но той беше опериран и оцеля, а силите на реда определиха опита за убийство като вражда и уреждане на сметки между мафиотските кланове.

 

Аслан Усоиан беше близък до Вячеслав Еванков, наричан "Малкия японец", друга фигура на руската мафия, ранен и починал при подобни обстоятелства през 2009 г. в Москва.