Идат избори, време е за "червени" лъжи и популизъм

Политика

16-01-2013, 13:43

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Как така БСП се загрижи изведнъж за бедни, майки и пенсионери?

БСП са открили своята предизборна кампания, отворили са голямата торба с лъжи и популизъм.

Това заяви заместник-председателят на Комисията по труда и социалната политика в парламента Светлана Ангелова.

 

Всеки път преди избори БСП изведнъж стават много загрижени за социално слабите, за майките, за пенсионерите и за въпроса за „ВМЗ”-Сопот, отбелязва тя.

 

Ангелова недоумява защо БСП говори от името на майките.

По отношение на законопроекта, който бяха входирали вчера от Коалиция за България за промени в Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване, това няма как да се случи, каза Ангелова.

 

Това е поредната смешка от страна на Коалиция за България и поредният манипулативен ход.

Тези промени, които предлагат – увеличаване на обезщетението за гледане на дете от една до две години, както и промяна на срока за увеличаване на доходите на пенсионерите вместо от 1 април, от 1 януари – бяха предложени и когато се гледаше Държавният бюджет и Законът за държавното обществено осигуряване. Те не бяха приети и въпреки това, с цялото си нахалство и наглост те отново предлагат да се променят параметрите в бюджета на ДОО, каза още Светлана Ангелова.

 

По отношение на увеличаване на парите за гледане на дете от една до двегодишна възраст, както и премиерът вчера заяви, сме склонни да увеличим парите за обезщетения за гледане на деца от една до двегодишна възраст от догодина, да разгледаме вариант, но това да стане за сметка на намаляване на срока на майчинството, заяви депутатът.

 

Ангелова твърди, че България е втората страна в Европа с най-голям срок на платено майчинство след Швеция, а средната продължителност на срока за майчинство в Европа е 14 седмици или 4-5 месеца.


Тази година ще предизвикаме широка обществена дискусия, ще поканим всички неправителствени организации, които са свързани с този въпрос, всички сдружения на майките. След широк обществен дебат сме склонни догодина да разгледаме това обезщетение. Широкият обществен дебат може да започне във всеки един момент. Идеите ще дойдат от сдруженията на майките, от социалното министерство, от неправителствения сектор, поясни Ангелова.