Ал Бано, Тоци и Кутуньо със Софийска филхармония

София Лайф

16-01-2013, 08:35

Снимка:

Софийска филхармония

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Незабравими мигове с "Музикални шедьоври", "София-култура-Европа II" и "Класика в неделя II"

Софийската филхармония представя интересни концертни програми от началото на Новата 2013-та.

Обединени в заглавията на новите абонаментни цикли "Музикални шедьоври", "София-култура-Европа II" и "Класика в неделя II" филхармончните оркестър и хор предлагат на публиката среща с музиката на именити композитори, премиерни заглавия и произведения от световната музикална класика.

Националният филхармоничен хор представя три самостоятелни концерта в продължението на абонаментен цикъл "Звукови диалози II". Камерните състави на Филхармонията - "София" квартет и Quarto кваретет ще заинтригуват публиката с концерти от абонаментите "Виенска класика" и "Quarto 2013".

Предстоят забавни концерти от Образователна програма "Детски свят", където децата ще попаднат в новите приключения на Мечето ФИЛхармония и ще се пренесат заедно с главният герой в джунглата, в морето и в пустинята.

Продължават и поредицата концерти от програмата "Фортисимо Фамилия" съвместно със Софийската филхармония.

Отново ще имате възможност да се насладите на концерти дирижирани от главния диригент Мартин Пантелеев и щатните диригенти Любка Биаджони и Илия Михайлов.

На сцената заедно с нашите музиканти, своя талант и професионализъм ще представят редица диригенти - Павел Балев, Райнхард Зеехафер /Германия/, Амори дьо Клозел /Франция/, Ангел Станков, Найден Тодоров, Волфганг Зилигер /Германия/, Йордан Камджалов и др. и солистите Филип Куинт- цигулка /САЩ/, Александър Князев- виолончело /Русия/, Жени Захариева- пиано, Йовчо Крушев - пиано, JES TRIO /Австрия/, Антйе Вайтхаас - цигулка /Германия/, Валя Дервенска- цигулка и др. работили с най-известните в света симфонични състави.

Акцент в януарската програма на Софийската филхармония несъмнено е концерта на 17 януари в зала "България" - "20 години Дарик радио", дирижиран от главния диригент Мартин Пантелеев и с участието на Филип Куинт – американския цигулар, популярен с престижното си място в челната петица на световната класация за цигулари. Той пристига за концерта по специалната покана на Филхармонията. Началния час на събитието е 19 часа.

Както през изминалата година, на Националната ни филхармония предстои да бъде партньор на световни звезди пристигащи за мегаконцерти в София.

През април предстои грандиозното събитие, за което организаторите от Жокер Медиа вече съобщиха на публиката - концерт на Ал Бано, Умберто Тоци и Тото Кутуньо в Зала 1 на НДК. Диригентът, който ще застане на сцената пред Софийската филхармония е Алтеризио Паолети.