Принцът на Монако осъди "Сънди Таймс"

Булевард

15-01-2013, 19:08

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Кралски двойки не търпят медиите да надничат и коментират личния им живот

Принцът на Монако Албер и съпругата му принцеса Чарлийн приеха предложение за обезщетение от британския вестник "Сънди Таймс", който през 2011 г. публикувал история за нежеланието на бившата плувкиня да се омъжи за кралската особа.

Кралската двойка беше представлявана във Върховния съд в Лондон от адвоката й Марк Томпсън, който заяви, че според статията от юли 2011 г. принцът уредил паспортът на принцесата да бъде взет на летището в Ница, за да й попречи да избяга от Монако.

Според статията тя не искала да се омъжи, защото разбрала за съществуването на негово трето извънбрачно дете. Но се съгласила да мине под венчилото за пред хората срещу заплащане с идеята по-късно бракът да бъде анулиран.

"Нито едно от тези твърдения не е вярно", заяви Томсън пред съдия Дейвид Ийди и допълни, че статията, която била публикувана два дни след сватбата, разстроила и смутила много кралската двойка. Според адвоката публикацията съдържа и невярното твърдение, че принц Албер се правел, че не забелязва корупционната дейност на придворните си и не успял да намали дейността на гангстерите и перачите на пари в Монако.

Томсън заяви, че "Сънди Таймс", който е собственост на медийния магнат Рупърт Мърдок, признал, че твърденията са неверни и приел да плати обезщетение заради клеветническата статия. Изданието се извинило и потвърдило, че ще плати компенсация на двойката, чийто размер ще бъде определен на по-късен етап, ако не бъде постигната договореност. Вестникът ще плати и съдебните разноски по делото, уточни адвокатът.

Адвокатът Рупърт Иърл, който представляваше "Таймс Нюзпейпърс", предложил искрените си извинения за причинените вреди и разстройство. Принц Албер, който управлява малкото княжество на Френската Ривиера, смятано за данъчен рай от най-богатите и бляскави хора в света, се ожени за бившата плувкиня от Олимпийския отбор на Южна Африка Чарлийн Уитсток на 1 юли 2011 г.