Ще съдя Станишев, разсърди се Миро Найденов

Политика

15-01-2013, 16:33

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

"Червеният" лидер нарече министъра "известен лъжец"

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов заяви, че ще съди лидера на БСП Сергей Станишев.

 

Причината е, че "червеният" лидер нарече Найденов "известен лъжец".

Повод за това стана информацията, изнесена от министъра за приятелката на Станишев Моника Йосифова.

 

Найденов обяви, че през 2009 г. фирма, в чиято управа са Моника Йосифова, Иван Тодоров – собственик на "Сиела", съпругата на бившия министър Николай Василев, са изкупили 140 дка по устието на река Камчия. Това са половината разпоредителни сделки по морето след 2008 г., тези земи са с оценка над 5 млн. евро, обясни Найденов.
Не твърдя, че г-жа Йосифова е купила тази земя, а че има участие във фирмата "Експат Бета", която е закупила тази земя, каза Мирослав Найденов.

Найденов заяви, че може да докаже своите твърдения с документи от Търговския регистър. С решение на Министерски съвет, председателствано от Сергей Станишев, са разглеждани много сделки за изваждане от горския фонд, каза Найденов - 1364 дка по 9 лв. 40 ст. от 2008 г. край Варна, 1339 дка в същия район за същата цена на същата дата, през август 2008 г., 560 дка отново до Варна, на 16. 09. 2008 г. 1048 дка отново край Варна.
Това са решения, взимани от Министерски съвет и г-н Станишев в качеството му на премиер. Нека той да отговри как са взимани тези решения, каза Найденов.