Бойко "сгази" лука на гладна протестираща от ВМЗ-Сопот

На госпожата, която ми пращаше лук, всичките й пръсти са със златни пръстени, каза премиерът

Премиерът Бойко Борисов не рачи работническата вечеря на оръжейничка от ВМЗ-Сопот – хляб, чубрица и лук.

В края на декември стотици работници от града на Вазов излязоха на протест под мотото: Гладни сме!, след като месеци наред чакат заплати от дружеството.

В края на протеста разплакана служителка на ВМЗ обяви, че подарява своята вечеря на премиера и министър Делян Добрев - филия хляб с чубрица и глава червен лук. Тя обясни, че с това се храни от доста време и така ще посрещне коледните празници.

"На госпожата, която ми пращаше лук, всичките й пръсти са със златни пръстени. А ми праща лук. Аз нямам златни пръстени", коментира днес Борисов ситуацията около стопираната приватизация на оръжейницата и ескалацията на протестите в града.

Премиерът смята, че 700-800 работници от ВМЗ-Сопот трябва да бъдат съкратени, за да може дружеството да бъде приватизирано, защото никой не го искал с 3200 души състав.

"Разпоредил съм на Делян Добрев и Тотю Младенов да отиват и по програмите за заетост 700-800 човека трябва да бъдат съкратени и да минат по програма на социалното министерство. Иначе приблизително 100 000 лева на ден ни струва на данъкоплатците този завод", каза министър-председателят пред "Дарик".

Той пресметна, че частните военни заводи държат 600-700 души, а във ВМЗ работят 3200 човека.