"Демокрация" възкръсва

Александър Йорданов ще е гл. редактор, вестникът тръгва на 24 януари

На 24 януари ще излезе първият брой на в. "Демокрация" с главен редактор Александър Йорданов, който ще бъде, естествено, десен седмичник, обяви лидерът на партията Емил Кабаиванов.

"Възражда се една легенда, защото името "Демокрация" е скъпо на всички нас и вестникът, който излезе през 1990 г. хората се надпреварваха да го купуват", съобщи Александър Йорданов.

Старите снимки разказват, че много от известните днес български актьори и музиканти бяха продавачите на този вестник в началото на демокрацията, каза той.

По думите му "Демокрация" ще бъде национален седмичник за политика, общество и култура. Обемът му ще бъде 24 страници.

"Вярваме, че той ще бъде трибуна на честното слово, ще бъде дом на демократите в България, трибуна на младите и гражданското общество, ще отстоява европейските и национални ценности, на евроатлантическите приоритети и др.", разказа той.

"Ще предложим нова кауза, тя е проста, ясна и достъпна - българските граждани да живеят достойно, с европейски доходи. "Демокрация" ще бъде дом на духа, на научната и културна интелигенция", продължи Йорданов.

Една от първите централни теми на вестника ще бъде за референдума.

"Нашата позиция по този въпрос е логична и справедлива. В този референдум не трябва да се участва, той трябва да се бойкотира, защото повдига гласа на сценаристите за следващите избори", изрази Йорданов становището на СДС.