Банско под обсада, епизод пореден

Региони

14-01-2013, 13:05

Снимка:

Община Банско

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Трети ден блокада за Банско

Цветанов дойде, видя и протестите в Банско приключиха

Протестиращи затварят пътя за 10-15 минути

Жители на Банско ще блокират международния път преди курорта днес в 16.00 часа, заяви кметът на общината Георги Икономов.

На днешния пореден протест се очаква да се съберат около 500-600 души и пътят бъде блокиран за 10-15 минути. Жителите на курорта протестират с искане за втори кабинков лифт, нови писти и актуализиране на Плана за управление на парк „Пирин”.

Протестите ще продължат до крайно решаване на проблемите. Гражданските инициативи ще продължават, за да не замрат исканията и да се забрави, да не отшуми проблемът, а да се знае, че той си седи до неговото решаване", каза кметът Георги Икономов. Има техническа, административна част, по която се работи и има срокове, които трябва да се спазват. От решенията и от това как се развиват процедурите за промяна на плана, за приемане на проектите, съгласно наредби, които съществуват за разработване на плановете, зависи как ще протече и гражданската инициатива занапред и дали протестът ще бъде пренесен в столицата.

Припомняме, че същите протести имаше и в края на 2012. Тогава хората заявиха, че искат нови писти, изграждане на втора кабинкова линия и актуализиране на Плана за управление на парк "Пирин".