14 януари: Оживление

Слънце в Козирог, Луна в Риби

Астрологична картина на деня - 14 януари, понеделник

През тази седмицата ще се радваме на позитивното влияние на растящата Луна и диаболичния обмен на Венера с Плутон и Сатурн. Те едновременно благоприятстват бизнес начинанията, особено тези, свързани с крупни вложения, търговия с луксозни стоки и предмети на изкуството или шоубизнеса. Периодът ще бъде стимулиращ за финансовите сделки, включително и за спекулации с разумен риск. Тези, които усърдно са се старали за сериозни постижения, могат да бъдат наградени не само с успешна реализация за усилията си, но и с добри печалби.

Оживление ще има и в личния живот, където за някои, най-вече представителите на земните и водните знаци, съдбата е приготвила дълбоки емоционални преживявания. Те могат да бъдат провокирани както от лични вдъхновения и прозрения, така и от внезапно възникнали ярки и дълбоки чувства. Възприятията на всички ще бъдат изострени, поради което интимните отношения ще бъдат по-страстни и чувствени от обичайното. Възникналите сега чувства и симпатии ще бъдат много интензивни, а връзките продължителни. Романтични увлечения могат да се превърнат в сериозни връзки със стабилни перспективи. Разбира се, силните емоции лесно могат да променят заряда си и да се превърнат в ревност и желание за притежание.

През седмицата ще се радваме и на интензивен информационен обмен, който ще достигне своя пик в петък. В този период ще можем да получим достъп до информацията, от която се нуждаем, както и да придвижим бързо документи и кореспонденция. От субективна гледна точка това е период на вътрешна реорганизация на интересите и контактите. Отживелите губят своята значимост и нови, по-актуални и перспективни, заемат тяхното място.

Работа и бизнес

Денят ще започне с напразно суетене и множество разговори без съществен резултат. В следобедните часове тенденциите ще се поизяснят, но най-разумно ще постъпите, ако поработите в усамотение върху плановете си за настъпващата седмица. Изключение правят дейности, свързани с изкуството и шоубизнеса, които ще се радват на подем и продуктивност. Преговорите по финансови сделки и съвместни дейности също планирайте за следобедните часове или направо за вторник.

Здраве, хранене и красота

Костите, ставите, ноктите и косата ще се зарадват на укрепващите грижи, а подстригването на косата ще привлече богатство в живота ви. Сега е моментът също така да се погрижите за стъпалата и педикюра си.

Желателно е да се храните до насита, но без излишества. В менюто следва да присъстват повече зеленчуци. Всички растителни храни имат повишено благотворно влияние върху организма, стига да са естествени, включително и билковите чайове.