Бианка Панова: Стига с този култ към Нешка Робева

Булевард

12-01-2013, 18:20

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

"Златното момиче" за своята автобиография

Едно от "златните момичета" на българската художествена гимнастика и деветкратна световна шампионка - Бианка Панова, се противопостави на култа към Нешка Робева.

"Аз нямам нищо против нея, сега ако влезе в студиото ще я поздравя. Но не съм съгласна с този култ към нея. В спорта процесите са двустранни. Ето, аз не познавам треньора на Майкъл Фелпс или Серена Уилямс, но зад успехите им се крие както техния талант, така и работата на треньора", заяви Панова пред Мартин Карбовски.

Панова разкри, че шамарът, който й е ударил Нешка Робева не е довел до нищо добро. След този случай моята кариера тръгна надолу. Аз съм човек, който се води с добро, каза Панова.

Бившата гимнастичка предизвика интереса към себе си през последните месеци с появата на нейната автобиографична книга "В името на голямата цел. Зад кадър".

"Започнах да пиша тази книга в далечната 1990 г., когато бях убедена, че хората трябва да узнаят за цената, която се плаща за това да бъдеш „златно момиче“ тогава. Исках да надзърнете зад кулисите. Да вдъхнете миризмата на прашните  зали, на потта, да почувствате безнадеждната самота понякога, да ви натежи тази смазваща отговорност, да ви заболи от лишенията и обидите, да усетите болката" - с тези думи започва нейната изповед, която е на път да разбуни духовете в родния спорт и по-конкретно в художествената гимнастика.