Дянков е циник, изригна Станишев

Политика

12-01-2013, 16:53

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дянков вдига премиерската и президентската заплати на 8000 лв.

Не може да се вдигат заплати на министри и депутати, когато хората тънат в мизерия, заяви лидерът на БСП

Цинично е, когато хората тънат в мизерия да се вдигат заплати на министри и депутати, заяви в Стара Загора лидерът на БСП Сергей Станишев по повод идеята на финансовия министър за вдигане заплатата на премиера, президента и председателят на парламента.

"Не смятам, че по време на такава криза, когато хората живеят толкова тежко и бедно, и са вкарани в мизерия, е морално правителството, депутатите да получават много по-високи заплати, отколкото получават сега. Не е справедливо просто", заяви Станишев.

По повод парите за майчинство и социалните добавки за деца, Станишев описа ситуацията като трагична.

"20 хиляди по-малко деца на година се раждат по време на управлението на ГЕРБ, защото младите хора не могат да планират, нямат сигурност, не виждат отношение от страна на държавата. Четвърта година са замразени парите за отглеждане на дете от една до две години на ниво 240 лева", каза още червеният лидер.

Той припомни, че още при разглеждането на бюджета БСП внесе алтернативен бюджет, в който се предлага тези пари да бъдат увеличени минимум на 310 лева и да бъдат системно обвързани с минималната работна заплата, която сега се качва.

"Трябва да се знае – ГЕРБ разделиха връзката между минималната работна заплата и всички социални плащания. По този начин пестят на гърба и за сметка на хората", категоричен е Станишев.