Дянков скочи на Станишев: Комплексар!

Политика

11-01-2013, 11:43

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Станишев сравни ГЕРБ с нацистите

Финансист №1 посочи свършеното от ГЕРБ и несвършеното от БСП

"Ясно личи, че Станишев избива комплекса си за малоценност. Докато управляваше неговото правителство в годините на най-големия икономически бум в Европа, той за 4 години не успя да построи нито една магистрала, да открие един музей, да финансира една археология, да построи една спортна площадка".

Това заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, по повод изказванията на Сергей Станишев от тази сутрин, че два месеца е лъгал пенсионерите за коледни бонуси, за да им каже накрая, че няма да им даде.

"След като Европейската комисия е превела пари - 800 млн. приблизително, парите ги има, нека сега Дянков даде следколедни бонуси на пенсионерите", призова лидерът на Столетницата.

"В условията на една от най-свирепите икономически кризи, правителството на ГЕРБ успя през годините на управлението си, да възстанови финансовата стабилност на държавата", отвърна му финансист №1 на държавата и продължи: "България завърши 2012 г. с третия най-нисък бюджетен дефицит в целия ЕС след Швеция и Германия. Съотношението дълг/БВП на България е второто най-ниско в целия ЕС, като дори от вчера то намаля с 2%, заради погасяване на част от емисиите глобални облигации на Милен Велчев до 14,75 на сто. Това потвърждават оценките на рейтинговите агенции, които оценяват високо финансовото здраве на България".