Арестуваха криминално проявени за безразборна стрелба

Крими

11-01-2013, 11:52

Снимка:

Impact Press Group

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Двамата мъже обстрелвали автомобил на частни охранители

Двама криминално проявени мъже са задържани за безразборна стрелба в района на две села край Горна Оряховица, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Около  23,00 часа снощи е получен сигнал от 28-годишен служител на частна охранителна фирма, който съобщил, че е бил със служебен автомобил и свой колега по служба в района на селата Драганово и Сушица, когато неизвестни го последвали с автомобил и започнали да стрелят по тях.

На място незабавно е изпратен полицейски екип, като след проведено разследване е установено, че докато охранителите са изпълнявали служебна дейност в района са били последвани от лек автомобил "Фолксваген Пасат" с великотърновска регистрация, чиито пътници са започнали да произвеждат изстрели във въздуха.

От проведените действия по разследването автомобилът е открит в с. Драганово, като той е собственост на 42-годишния И.К. от селото, осъждан за кражби. В селото е открит и 43-годишният Д.Д. от Долна Оряховица, криминално проявен за кражби.

Извършен е оглед на автомобила, намерени и иззети са 1 гилза за карабина. От лек автомобил "Рено Клио", собственост на Д.Д. и паркиран пред дома на дома на И. К., са иззети полуавтоматична пушка и нарезна карабина, законно притежавани от Д.Д.

По първоначална информация двамата са извършвали незаконен лов на чакали. Те са задържани за срок до 24 часа.

По случая е започнато досъдебно производство за хулиганство.