Станишев сравни ГЕРБ с нацистите

Политика

11-01-2013, 10:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Експремиерът захапа Борисов и компания

4 години ГЕРБ съществува чрез конфронтации.

Това каза пред Нова телевизия лидерът на БСП Сергей Станишев.

За съжаление това управление показа, че няма нещо, което да са обещали и да са го изпълнили 100%. Премиерът се оказа, че не е господар на своите думи. Колко пъти се промени позицията на Борисов по Белене, постоянно като въртене на палачинката, няма да строим, ще строим. Безкрайно несериозно поведение на държавници, от които зависят хората, доходите им, съдбата на държавата. 25 закона са внесени от нас през миналата година, които засягат доходи, бюджет, младежка безработица, от тях беше приет един и то второстепенен, коментира Станишев.

 

Министър Дянков два месеца обещаваше на пенсионерите, че ще има коледни бонуси. Днес, утре, чакаме пари от ЕК и накрая няма. Имаше големи бонуси за администрацията на високо политическо ниво, но нямаше за тези, които най се нуждаеха. Вчера ЕК опроверга Дянков, каза, че няма връзка между парите, които се дават от ЕК за проекти и личните решения на всяка държава дали да плаща бонуси, каза Станишев и спомена Гърция, където давали бонуси при огромния държавен дълг там. "След като ЕК е превела пари близо 800 млн., Дянков сега трябва да даде следколедни бонуси на пенсионерите.

Според него референдумът е първият шанс за 23 г. демокрация хората по важен стратегически въпрос засягащ техния живот, цената на тока, енергийната независимост на България, да си кажат думата и да принудят държавата да се съобразява с тяхната воля.

Той посочи, че Белене е най-евтиният ядрен проект в света и че ГЕРБ действа по принципа на пропагандата на Гьобелс.

Станишев заяви, че човешки му е жал за 77-те депутати от ГЕРБ, които са записани като подкрепящи отговора "за" на референдума.

"Хората казаха ние сме за, трябва да ги глобят сега за подвеждаща кампания. Отговор от ЦИК трябва да има на часа. Тези 77 депутати от ГЕРБ са записани като инициатори на референдум за ядрена енергетика. Кашата е пълна и е създадена от самата управляваща партия, по този начин не се управлява държава", заяви Станишев.

"Пропагандата вече не върши работа, хладилникът победи пропагандата, хората вече разсъждават трезво. След този референдум ще се постараем да изпълним волята на гражданите. При 20% гласували дори, парламентът е длъжен да преразгледа въпроса и това връща темата на дневен ред. Хората да си зададат въпроса харесват ли начина, по който живеят през тези 4 г. или искат промяна", призова Станишев.