От Европа ни изплатиха всичко, доволен е Бойко

Политика

10-01-2013, 11:39

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Когато цифрите говорят, добре е да се съобразяваме с тях, каза премиерът

Министър-председателят Бойко Борисов изказа задоволство от постигнатото през изминалата 2012 г.

"Към България Европейската комисия беше много коректна и в края на годината сме от малкото страни, на които изплатиха абсолютно всички пари".

Това каза той при представянето на анализ на финансовото изпълнение на оперативните програми за изминалата 2012 г. в Министерския съвет.

"Барозу изтъкна, че България е от страните с най-нисък процент грешки. Това означава, че нашата администрация е много стриктна и много строга. Нашата администрация е жестока към проектите и налага много тежки корекции. Това ни дава възможност в Брюксел, когато отидат нашите чисти фактури, да се разплащат", сподели Борисов.
Според него във всички министерства, в които има оперативни програми, екипите, които са се създали, с много голям административен капацитет, дават много добри резултати.

"Когато цифрите говорят, най-добре е да се съобразяваме с тях", категоричен бе Борисов. 

"С тези цифри може да се каже, че сме доволни, но в никакъв случай не трябва това да ни задоволява. През 2013 г. моите амбиции са да минем 70 - 75% като свеж ресурс, който влиза в държавата. Българският данъкоплатец дава само 20% в тези проекти, с тях се строи метро, магистрали, пречиствателни станции. Много е важно и след изборите по същия начин да се продължи да се работи, защото това е огромен свеж ресурс, който влиза в българските фирми и региони", заяви той.