Каним у нас две мегалотарии, подлудили с печалби Европа

Най-доброто от печата

09-01-2013, 06:22

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Трябва да отговорим на изискванията за терминалите, през които стават залаганията

България е изпратила покани до две от най-популярните мултинационални лотарии - "Евромилиони" и "Евроджакпот", да дойдат и у нас. Това съобщиха запознати за "24 часа". "Направихме официално запитване и получихме отговор, че ако отговорим на изискванията за терминалите, през които стават залаганията, както и на изискванията за сигурност, това може да стане", каза източник от комисията по хазарта.

EuroMillions е лотария, създадена през 2004 г. от Великобритания, Франция и Испания. Заради големия интерес в нея се включват Ирландия, Австрия, Белгия, Люксембург, Швейцария и Португалия.

Тегленията на "Евромилиони" са всеки вторник и петък в 22,45 часа българско време в Париж. Играта гарантира минимален джакпот от 15 млн. евро на теглене. През юли 2011 г. джакпотът в нея удари рекорд от 185 млн. евро.
Залаганията стават по интернет с избиране на 5 от 50 възможни числа и на 2 от 11 щастливи звездички.

Хора от хазартния бранш твърдят, че бордът на "Евромилиони" заседава веднъж годишно и че на последното си заседание взел решение да не приема нови членове.
През март 2012 г. обаче в Германия се създаде конкурент на "Евромилиони" - "Евроджакпот". Играта стартира в 9 държави едновременно - Германия, Италия, Дания, Холандия, Финландия, Швеция, Исландия, Словения и Естония. Правилата са сходни с тази на "Евромилиони".

Играе се с попълването на 5 числа от 50 и 2 допълнителни числа от 8 пак през интернет. Нейният джакпот расте с по 1 милион на всеки тираж, ако не бъде спечелен. Има обаче таван на джакпота от 90 млн. евро.

"24 часа" потърси за офицално становище шефове на тотото, но мобилните им телефони бяха на гласова поща.

Експерти прогнозираха, че за да станем членове на една от двете лотарии, трябва да решим два проблема. Първият е платформата за онлайн залагания на тотото да покаже технически характеристики, които да ни позволят да получим сертификат за сигурност номер 4. Вторият проблем бил да повишим гаранциите за сигурност при транзакциите, които се правят с картите, издавани от нашите банки.