9 януари: Венерини капани

Хороскоп

08-01-2013, 19:00

Снимка:

© Varnautre.bg / Мариан Желев

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Луната е в Последна четвърт - време за чистене

Слънце в Козирог, Луна в Стрелец

Астрологична картина на деня - 9 януари

В сряда ще се радваме на леко и оптимистично настроение, разнообразни впечатления и контакти с хора от близо и далеч. Ще успеем да го запазим, въпреки задържащите тенденции, характерни за дните, когато Луната е без курс. Не се ядосвайте, ако не намирате точните хора на точното място. Използвайте непредвидения престой, за да се информирате и обновите намеренията си. В случай че сте попаднали в ситуации, задействани от неблагоприятните тенденции, описани от конфликта между Марс и Сатурн, това е идеалната възможност за вас да спрете и да обмислите състоянието на делата си. Има един-единствен начин да се справите с  блокираното желание да действате така, както на вас ви се иска - въздържание, търпение и отказ от опита да измените или преодолеете пречките с упоритост и твърдоглавие. Днес трудно ще ви се удаде да промените каквото и да било, а утре, надявам се, вече ще сте размислили.

Венера днес преминава в Козирог и ще смени стрелешкия идеализъм с внимателно и сдържано поведение във взаимоотношенията. Лекомислието вече няма да буди възхищение, а сериозността и строгата оценка ще заемат приоритетни позиции в личните и деловите отношения. Още на прага на новото си обиталище тя ще ни изненада с нови и интересни запознанства и повече романтика в съществуващите връзки. До края на седмицата ще е завъртяла главите на мнозина и стремежът към любовни приключения и еротични преживявания ще доминира в общото настроение. Венера в Козирог благоприятства създаването на устойчиви взаимоотношения, но в първите дни на своето пребиваване там тя ни е приготвила по-скоро капани. Случайни увлечения могат да подложат на изпитание както обвързаните, така и тези, които търсят своя избраник. Заради повишения интерес към необичайни, екстремални сърдечни преживявания, нараства опасността от изневяра, а самотните могат да се окажат увлечени в ненадеждна авантюра, вместо в перспективна връзка. Разнообразете начина, по който протича обменът вътре във връзката ви, ако желаете да я предпазите от подобни опасности. А в случай че сте ориентирани към създаването на стабилни романтични отношения, ще трябва да се въздържате от оценка за новото си увлечение поне до края на седмицата.

Работа и бизнес

Днес е добре да ревизирате задълженията си и по възможност да ги погасите. В случай че връщате пари, които сте взели на заем, не забравяйте да благодарите за оказаната помощ. Венера ще окаже благоприятен ефект и върху финансовите взаимоотношения и деловото сътрудничество. Съвместните дейности, които договаряте от тук нататък, обещават да бъдат успешни, стабилни и продължителни. До края на седмицата обаче, следва да се въздържате от важни инвестиции и финансови решения.

Здраве, хранене и красота

Умереното движение и балансираното хранене са ключът към здравето днес. Постарайте се да се движите достатъчно, без да напрягате излишно ставните връзки и сухожилията. Общото напрежение и излишното физическо натоварване може да станат причина за травми, а и организмът не разполага с достатъчно енергия, за да ги компенсира.
Кожата се нуждае от почистване, отстраняване на мъртвите клетки и мастните натрупвания.