Бременни се наливат с киселина, за да увредят плода

Свят

08-01-2013, 14:11

Снимка:

Daily mail

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Правителствотона ЮАР увеличава помощите на семейства с увредени деца

Бременна жена от Южна Африка умишлено консумира големи количества алкохол с цел да навреди на нероденото си бебе, в опит да спечели повече пари, след като то се роди, пише "Дейли мейл".

 

Бъдещите майки, живеещи в Източен Кейп, един от най-бедните райони в Южна Африка, се наливат с напитката "лунна светлина", която съдържа акумулаторна киселина, като някои изпиват по 5-6 бутилки на ден.

Правят го, за да може на по-късен етап да претендират за обезщетение за инвалидност от страна на правителството. По този начин те използват своите увредени деца като източник на доходи.

Семейството получвава 250 южноафрикански ранда на месец, което се равнява на 18 паунда, за здраво дете. За увредено обаче, се дават по 1200 ранда на месец или 87 паунда.

Видео на Sky News показва как майка в напреднала бременност пие домашно направената напитка.

"Ако не пия това ще съм като някои, който е болен. Не мога да спя и не мога да мисля, но след като пия се чувствам по-добре и мога да направя всичко", споделя бременната жена пред Sky News.

Пристрастяващата млечно-кафява каша е направена от мая, вода и акумулаторна киселина. Продава се в незаконни бърлоги, които често биват закривани от полицията, но когато една се затвори, веднага се отваря друга.

Световната здравна организация заявява, че се наблюдава увеличение в броя на бебетата родени с фетално алкохолно разстройство от 2002 г. насам. Този синдром (FASD) е най-често срещаният вроден дефект в Южна Африка. Децата имат речеви проблеми, физически деформации, трудности при ученето и поведенчески проблеми.