8 януари: Неудобните истини

Хороскоп

07-01-2013, 19:05

Снимка:

Yuichi Takasaka @ Flickr

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Луната е в Последна четвърт - време за чистене

Слънце в Козирог, Луна в Скорпион-Стрелец

Астрологична картина на деня - 8 януари

Сутрешните часове на днешния ден вероятно ще отлетят незабелязано. В случай че не сте изправени пред делови предизвикателства, спокойно можете да се порадвате на спокойните часове на утрото, без да бързате за никъде. Мнозина обаче ще бъдат "пришпорени" от срочни ангажименти, изисквания и серия от събития, които налагат необходимостта от строг разчет на времето, за да може всичко да бъде свършено в срок и без грешка. Ако сте сред тях, не се помайвайте, особено ако шефове, родители и авторитетни фигури отправят претенции към вас. Наивно е да се надявате на снизхождение и разбиране от тяхна страна.

Така или иначе, още в ранния предиобед вече всички ще са се събудили в очакване на велики дела и събития. Луната ще навлезе в Стрелец и ще пробуди огнената стихия, която ще ни устреми към запомнящи се преживявания, търсене на познание и обмен на информация. Това съвсем не отменя необходимостта от изключителна отговорност в постъпките и делата, която определя общия фон през тази седмица, напротив. Към нея днес ще трябва да добавим стремеж към искреност и справедливост. Може би заради това интриги и лъжи от миналото могат да придобият видимост и гласност с всички възможни последствия от това. Във вечерните часове всички тези тенденции очертават опасност от конфликти, заради нечия избухливост и невъздържаност. Постарайте се да овладеете раздразнението си още в зародиш, тъй като то няма да бъде добър съветник в споровете и опитите да защитите своята истина.

Работа и бизнес

Тенденциите днес ни предупреждават за опасности, свързани с неизпълнени задължения и отговорности, както и такива, свързани с неразумно харчене и разпределение на средства. В много случаи сегашните ситуации ще бъдат своеобразен урок по управление на ресурсите, но за жалост той може да бъде свързан с придобиването на негативен опит. Какво пък, ще знаете какво не бива да правите от тук нататък. Напрежение може да възникне в колективните дейности, където сблъсъкът на авторитети и липсата на синхроничност в действията може да предизвика сериозни проблеми и дори временно спиране на текущата работа. Търсете нетрадиционни решения, не зацикляйте в подробности и детайли. Придържането към общата перспектива и колективната цел ще ви помага да намерите изход в предизвикателните ситуации.

Здраве, хранене и красота

Избухливостта и склонността към излишества са най-големите опасности за здравето и психиката днес. Първото ще ви вдигне кръвното, а второто ще застраши черния ви дроб. За жалост точно вените, артериите и налягането в тях, както и черният дроб, са уязвимите органи днес, затова се постарайте да бъдете умерени както в реакциите си, така и в консумацията на храни и напитки.

Що се отнася до храненето, днес би било добре да изберете изцяло вегетарианско меню. Придържайте се към простотата в менюто, избягвайте сложносъставни ястия. Практикуващите лечебно гладуване могат да проведат пречистващ ден. За всички останали е препоръчително да се настроят към постепенно намаляване на количествата храна, особено ако желаят да се освободят трайно от излишни килограми.

Днес е вторият Екадаши в месеца - пречистващо гладуване ще подпомогне очистителните процеси и ще подготви тялото и духа ви за ефективен взаимообмен с енергетиката на скорошното Новолуние.