Българи, кажете "не" на АЕЦ "Белене", зоват ДСБ

Станишев да излезе на дебат срещу Костов, искат "тъмносините"

Българските граждани трябва да участват в предстоящия референдум и да гласуват против АЕЦ "Белене".

Проектът за нова централа е "измама", в която народът е оплетен вече няколко години, заяви Иван Иванов от ДСБ на днешната пресконференция на партията.

Членът на инициативния комитет "НЕ на Белене" обяви, че от утре организацията ще изпраща свои пратеници във всеки областен град, както и ще участва активно във всички медийни събития по темата.

"Членове на комитета тръгват на интензивна обиколка по всички областни градове в страната, където ще даваме пресконференции. Ще участваме, разбира се, във всички медийни изяви, където сме поканени, особено в обществените радиа и телевизии".

Иванов освен това призова лидера на БСП Сергей Станишев да се изправи срещу своя колега от ДСБ Иван Костов и да защити позицията си по въпроса за "Белене" в ефира на националната телевизия.

"Ние подновяваме нашата покана и особено категорично заявяваме, че бихме желали да видим в дебат лидерите на двете партии, които стоят зад двата инициативни комитета – лидерите на ДСБ и БСП Иван Костов и Сергей Станишев".

Иванов и Петър Москов изтъкнаха още, че ГЕРБ изричат "дума по дума, заключение по заключение" тезите, които ДСБ "повтаря от години". И се пошегуваха, че биха обмислили евентуална кандидатура на премиера Бойко Борисов за членство в партията им.

"Това на нас ни звучи колкото смешно, толкова и сериозно като желание за членство в ДСБ. Пред вас ще кажем, че нашият устав изисква това да стане в районната организация, където той живее, т.е. в Банкя. Ако там хората го одобрят, ще го измислим", обясни с усмивка Москов.