Британските власти точат брадва за българите

Животът

07-01-2013, 08:08

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Англичаните в паника от евентуална вълна бедни емигранти догодина

Британското правителство ще обсъди как да попречи на мигрантите от Европейския съюз да се възползват от щедрите социални помощи във Великобритания. Това обяви премиерът Дейвид Камерън в интервю за Би Би Си. В момента властите проучват възможностите да попречат на мигрантите от ЕС да се възползват от безплатното здравеопазване в страната и да получават социални добавки.

Една от основните причини да бъдеш член на ЕС са така наречените ключови свободи – свободното движение на хора, стоки и услуги. Но вече бяха налагани ограничения на движението на хора, посочи Камерън. Трябва ли да търсим аргументи за това да бъде по-трудно за хората, които идват във Великобритания, да получават социални помощи? Честно казано, да, трябва. Има области в свободното движение на хората, по които може да поискаме да променим. Но те трябва да бъдат прегледани внимателно, допълни премиерът, цитиран от БГНЕС.

Обществото на Острова се опасява, че мигранти от Румъния и България могат да "залеят" страната през идната година, когато преходните споразумения с двете страни изтекат, коментира Хъфингтън Поуст.