Цацаров тръгва с голямо доверие

Най-доброто от печата

07-01-2013, 05:59

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Плевнелиев подписал без притеснения указа за назначаването му

„Новият главен прокурор Сотир Цацаров тръгва с висока степен на обществено и институционално доверие и аз му пожелавам успех.” Така коментира президентът Росен Плавнелиев избора за обвинител номер 1 на Цацаров, който ще положи клетва като такъв в четвъртък.

 

Държавният глава добави, че не е имал никакви съмнения при издаването на указа за назначаване на избрания от Висшия съдебен съвет на поста досегашен шеф на Пловдивския окръжен съд. „Нямах никакви съмнения. Самият акт на гласуването във

 

ВСС беше повече от категоричен

 

каза Росен Плевнелиев. Във връзка с факта, че не бяха гласувани останалите двама кандидати за поста, президентът подчерта, че според правилата за избор всеки член на ВСС може да даде своя вот само веднъж. „След като 18 са вече използвали своя глас, мисля, че правилата категорично и много точно посочват, че останалите, както и да гласуват, ние вече имаме мнозинство”, обясни Плевнелиев.

 

По случай Богоявление вчера той поднесе венец пред Паметника на Незнайния войн и присъства на традиционния водосвет на бойните знамена, след което влезе в храм-паметника „Св. Александър Невски”, за да запали свещ.

 

Плевнелиев не подмина и темата от последните дни с объркания фотос в кадъра по време на новогодишната му реч, на който вместо Пампорово се появиха Скалистите планини в Колорадо. Ден по-рано беше разпространено негово изявление, в което той потвърди, че концепцията на клипа е на екипа му, а техническото изпълнение е на БНТ. Въпреки че телевизионерите са взели погрешна снимка от интернет, на „Дондуков” 2 тече проверка, тъй като там са проспали грешката. „Аз съм човекът, който написа речта си и който застава зад всяка думичка в нея. Важното е съдържанието на моята новогодишна реч, важното е, че тя достигна до милиони българи. Учуден съм от това как може толкова лесно да подменим съдържанието на едни смислени послания. Аз съм последният човек, който ще се бърка в работата на медиите. Разбира се, ще има наказани, тъй като очевидно има грешка, но това не е грешка нито на президента, нито на Плевнелиев. Притеснен съм от това, че много лесно и бързо беше посочено, че това е гаф на Плевнелиев. Притеснен съм от това, че много хора не си зададоха елементарния въпрос

 

президентът ли е техникът

 

който стои зад един компютър и сглобява някакви снимки и кадри”, възмути се от коментарите по темата в последните дни държавният лава.