Искам светът да узнае истинското име на дъщеря ми!

Свят

06-01-2013, 13:45

Снимка:

БГНЕС

Автор:

bulgariautre

Всичко от Автора

Бащата на починалата след изнасилване индийка разкри името й

Бащата на младата жена, чиято смърт след брутално групово изнасилване предизвика масови обществени протести в Индия, заяви в интервю за британски вестник, че иска светът да научи името на дъщеря му публично, за да служи за опора за други жертви на сексуално насилие, съобщи Ройтерс.

"Искаме светът да узнае истинското й име - Йоти Сингх Пандей", каза бащата на 23-годишната студентка пред в. "Сънди пийпъл".

"Дъщеря ми не е извършила нищо лошо. Тя загина, защитавайки се. Гордея се с нея. Разкриването на името й ще вдъхне кураж на други жени, които са преживели подобни нападения. Те ще почерпят сила от моята дъщеря", обясни мотивите си почерненият родител.

Индийското законодателство забранява публичното идентифициране на жертвите на сексуални престъления, като идеята е с това да се защити личния им живот от медиите в страна.

Петимата мъже, обвинени в групово изнасилване и убийство, ще се явят в съда в Делхи утре, за да им прочетат обвиненията. Очаква се на тях да бъдат издадени смъртни присъди, но до присъдата вероятно ще минат няколко месеца.