Демба Ба вкара два гола в дебюта си, Челси разсипа Саутхямптън

Спорт

05-01-2013, 19:14

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Без сериозни изненади в мачовете за ФА Къп

Новото попълнение на Челси Демба Ба вкара две от попаденията за успеха на Челси с 5:1 при гостуването на Саутхямптън в мач от третия кръг на турнира за ФА Къп, предаде Sportline.bg.

Сенегалският голмайстор реализира първото си попадение за "сините", които са настоящите носители на трофея, 697 минути по-бързо от Фернандо Торес. Бившата звезда на Нюкасъл откри головата си сметка в 35-ата минута, правейки 1:1, след като нападателят на "светците" Джей Родригес се бе разписал за 1:0 в 22-ата минута. Виктор Моузес покачи на 2:1 в 45-ата минута на срещата на "Сейнт Мерис", а Бранислав Иванович вкара с глава за 3:1 в 53-ата минута. Демба Ба порази отново целта в 61-ата минута, а крайното 5:1 оформи Франк Лампард в 83-ата минута от дузпа, като по този начин той отбеляза 193-ия си гол за лондончани в своята кариера.

Димитър Бербатов игра 90 минути за Фулъм, но неговият тим успя да стигне само до преиграване след 1:1 на своя стадион с отбора на Блекпул.

В другите по-интересни мачове, Тотнъм разби Ковънтри с 3:0 и също продължава напред, Манчестър Сити надви със същия резултат Уотфорд, а Астън Вила обърна "трактористите" и спечели вкъщи срещу Ипсуич с 2:1. Уест Бромич Албиън направи 1:1 при гостуването на Куинс Парк Рейнджърс в сблъсъка на елитни тимове. По-късно днес е другия мач между клубове от Висшата лига, като сили на "Ъптън парк" ще премерят Уест Хям и Манчестър Юнайтед.