Хасковлия преби до смърт свой другар по чашка

Крими

05-01-2013, 14:05

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

След това оставил трупа на дивана си

45-годишен мъж от Хасково е задържан за убийство на свой съгражданин.

Престъплението е станало в първия ден от Новата година, а трупът на жертвата е открит на 3 януари. Впоследствие се е установила и неговата самоличност, а аутопсията е показала, че жертвата първоначално е убита на друго място и след това изхвърлена в землището на селата Маджари и Пчелари, където е открита.

За два дни полицаите от Хасково разкрили престъплението. В ранните часове на 1 януари извършителят е поканил в дома си жертвата да допият. Приятелският запой прераснал в свада и обиди, а агресията довела до насилие и домакинът пребил госта си до смърт.

След това заподозреният си легнал и оставил жертвата на дивана, където на сутринта е открит от 40-годишната приятелка на насилника. Жената с ужас установила, че мъжът е посинял и не диша.

След като събудила хасковлията, той категорично отказал да се обадят в полицията и заключил трупа в една от стаите на жилището. Престъпникът извикал свой приятел и в късните часове на 1 януари закарали тялото до с. Пчелари, където го и хвърлили през моста на селската река.

След потресаващото престъпление тримата продължили пиянския си запой, докато не ги открила полицията. И тримата са задържани.